Grófkin koláč
Cesto: 450 g polohrubej múky, 125 g palmarínu, 4 žĺtky, 2 lyžice mlieka, 200g práškového cukru, ½ balíčka prášku do pečiva, 1 lyžička kakaa, citrónová kôra
Plnka: 7 jabĺk, sneh zo 4 bielkov, 2 ks vanilínový cukor, 100 g posekaných orechov, škoricový cukor
Zo surovín na prípravu cesta vypracujeme vláčnu masu, jednu tretinu odložíme do chladničky a do zvyšnej časti pridáme kakao. Kakaovú časť rozvaľkáme na vymastený a múkou vysypaný plech, posypeme postrúhanými jablkami, vanilínovým a škoricovým cukrom a posekanými orechmi. Na vrch jablkovej časti natrieme sneh z bielkov a naň postrúhame bielu časť cesta, ktoré sme mali odložené v chladničke. Pečieme v stredne vyhriatej rúre cca 30 minút. Hotový koláč polejeme čokoládovou polevou.
Agáta Galisová