Grilovaný pstruh so zemiakmi a omáčkou gremolata
Čas prípravy: 50 minút
Pre 4 osoby potrebujete:
Ingrediencie:
- 800 g baby zemiakov
- 4 celé pstruhy
- 4 PL olivového oleja
- 4 ČL koreninového prípravku Kotányi Gril Mediterran
- 1 bio citron
- Morskú soľ Kotányi v mlynčeku
- Čierne korenie Kotányi v mlynčeku
Na omáčku gremolata potrebujete:
- 40 g čerstvej petržlenovej vňate
- 20 g čerstvého kôpru
- 1 bio citrón
- 6 PL olivového oleja
- ½ lyžičky Kotányi granulovaného cesnaku
Postup:
1. Zemiaky ošúpeme a povaríme ich, kým nebudú hotové vo veľkom hrnci so slanou vodou.
2. Pstruha opláchnite pod studenou vodou a osušte papierovými utierkami. Vnútorné a vonkajšie strany potrite olivovým olejom a prípravkom Kotányi Gril Mediterran. Citrón nakrájame na plátky a naplníme nimi pstruhov.
3. Na prípravu omáčky gremotata, opláchnite petržlenovú vňať a kôpor a nakrájajte nadrobno. Nastrúhajte citrónovú kôru a vytlačte z nej šťavu. Bylinky, citrónovú kôru a citrónovú šťavu zmiešajte s olivovým olejom a Kotányi granulovaným cesnakom. Dochutíme soľou a korením.
4. Zemiaky nakrájame na plátky cca. 3 mm hrúbky. Pripravíme si 4 kusy alobalu pre 4 porcie. Plátky zemiakov rozložíme na alobal, pokvapkáme olivovým olejom a ochutíme soľou a korením. Každého pstruha položte do vlastného alobalu na zemiaky, uzatvorte, tak aby sa alobal nedotýkal rýb.
5. Balíky poukladajte na gril a grilujte na nepriamom ohni cca. 20 minút, čím rybu jemne zaparíte.
6. Pstruha opatrne vyberte z alobalu, naaranžujte ho so zemiakmi a omáčkou gremolata, osoľte a okoreňte podľa chuti a podávajte.