Grilovaný pstruh so zemiakmi a omáčkou gremolata

Čas prípravy: 50 minút
Pre 4 osoby potrebujete:
Ingrediencie:

  • 800 g baby zemiakov
  • 4 celé pstruhy
  • 4 PL olivového oleja
  • 4 ČL koreninového prípravku Kotányi Gril Mediterran
  • 1 bio citron
  • Morskú soľ Kotányi v mlynčeku
  • Čierne korenie Kotányi v mlynčeku

Na omáčku gremolata potrebujete:

  • 40 g čerstvej petržlenovej vňate
  • 20 g čerstvého kôpru
  • 1 bio citrón
  • 6 PL olivového oleja
  • ½ lyžičky Kotányi granulovaného cesnaku

Postup:
1. Zemiaky ošúpeme a povaríme ich, kým nebudú hotové vo veľkom hrnci so slanou vodou.
2. Pstruha opláchnite pod studenou vodou a osušte papierovými utierkami. Vnútorné a vonkajšie strany potrite olivovým olejom a prípravkom Kotányi Gril Mediterran. Citrón nakrájame na plátky a naplníme nimi pstruhov.
3. Na prípravu omáčky gremotata, opláchnite petržlenovú vňať a kôpor a nakrájajte nadrobno. Nastrúhajte citrónovú kôru a vytlačte z nej šťavu. Bylinky, citrónovú kôru a citrónovú šťavu zmiešajte s olivovým olejom a Kotányi granulovaným cesnakom. Dochutíme soľou a korením.
4. Zemiaky nakrájame na plátky cca. 3 mm hrúbky. Pripravíme si 4 kusy alobalu pre 4 porcie. Plátky zemiakov rozložíme na alobal, pokvapkáme olivovým olejom a ochutíme soľou a korením. Každého pstruha položte do vlastného alobalu na zemiaky, uzatvorte, tak aby sa alobal nedotýkal rýb.
5. Balíky poukladajte na gril a grilujte na nepriamom ohni cca. 20 minút, čím rybu jemne zaparíte.
6. Pstruha opatrne vyberte z alobalu, naaranžujte ho so zemiakmi a omáčkou gremolata, osoľte a okoreňte podľa chuti a podávajte.