Grilovaný losos s paradajkovou zmrzlinou a špargľou

Ingrediencie pre 10 osôb:
Na prípravu lososa:

  • 10 x 100 g filet s lososa s kožou
  • 6 lyžíc prípravku Kotányi Grill Mediterranean
  • 50 ml olivového oleja Kotányi

Na prípravu paradajkovej zmrzliny:

  • 500 ml paradajkovej šťavy
  • 50 g paradajkového pretlaku
  • Kotányi Chili Bird´s eye z mlynčeka
  • Kotányi Provensálske byliny z mlynčeka
  • 20 g cukru
  • Kotányi Morská soľ z mlynčeka
  • 100 ml smotany
  • 2 plátky želatíny

Na prípravu špargle:

  • 1 kg zelenej špargle
  • 100 ml olivového oleja Kotányi
  • 60 ml balzamikového octu z bieleho vína Kotányi
  • 100 g slnečnicových semien, opekaných
  • Kotányi Morskú soľ z mlynčeka

Návod na prípravu:
Na prípravu zmrzliny, zmiešajte všetky ingrediencie - okrem želatíny – dostaňte do varu a krátko ich poduste. Pripravte želatínu a pridajte do pripravenej horúcej zmesi. Nechajte paradajkovú zmes úplne vychladnúť v chladničke.
Zmes vyšľahajte ručným mixérom a nechajte zmraziť v mrazničke, aby sa vytvorila zmrzlina.
Lososa marinujte v zmesi olivového oleja a prípravku Kotányi Grill Mediterranean a grilujte na rozpálenom grile z oboch strán.
Očistite spodnú tretinu špargle a pozdĺžne nakrájajte. Marinujte v zmesi oleja, octu, pridajte slnečnicové semienka a Kotányi Morskú soľ a následne servírujte na taniere. Na vrch položte filet grilovaného lososa a kopček paradajkovej zmrzliny.