Grilovaný losos s paradajkovou zmrzlinou a špargľou
Ingrediencie pre 10 osôb:
Na prípravu lososa:
- 10 x 100 g filet s lososa s kožou
- 6 lyžíc prípravku Kotányi Grill Mediterranean
- 50 ml olivového oleja Kotányi
Na prípravu paradajkovej zmrzliny:
- 500 ml paradajkovej šťavy
- 50 g paradajkového pretlaku
- Kotányi Chili Bird´s eye z mlynčeka
- Kotányi Provensálske byliny z mlynčeka
- 20 g cukru
- Kotányi Morská soľ z mlynčeka
- 100 ml smotany
- 2 plátky želatíny
Na prípravu špargle:
- 1 kg zelenej špargle
- 100 ml olivového oleja Kotányi
- 60 ml balzamikového octu z bieleho vína Kotányi
- 100 g slnečnicových semien, opekaných
- Kotányi Morskú soľ z mlynčeka
Návod na prípravu:
Na prípravu zmrzliny, zmiešajte všetky ingrediencie - okrem želatíny – dostaňte do varu a krátko ich poduste. Pripravte želatínu a pridajte do pripravenej horúcej zmesi. Nechajte paradajkovú zmes úplne vychladnúť v chladničke.
Zmes vyšľahajte ručným mixérom a nechajte zmraziť v mrazničke, aby sa vytvorila zmrzlina.
Lososa marinujte v zmesi olivového oleja a prípravku Kotányi Grill Mediterranean a grilujte na rozpálenom grile z oboch strán.
Očistite spodnú tretinu špargle a pozdĺžne nakrájajte. Marinujte v zmesi oleja, octu, pridajte slnečnicové semienka a Kotányi Morskú soľ a následne servírujte na taniere. Na vrch položte filet grilovaného lososa a kopček paradajkovej zmrzliny.