Grilovaný bôčik

Suroviny:

  • 1,3 kg bravčového bôčika (vykosteného)
  • 4 lyžičky omáčky teriyaki
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 1 lyžička mletého sušeného zázvoru
  • soľ
  • chren Křeník Hamé
  • 4 lyžičky medu
  • 2 lyžičky tmavej sójovej omáčky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 0,25 lyžičky kajenského korenia
  • koriander


Bravčový bôčik si nakrájame na cca 7 – 10 mm silné plátky. V miske zmiešame med, omáčku Teriyaki, sójovú omáčku, olivový olej, pretlačený cesnak, zázvor, kajenské korenie a podľa chuti dosolíme. Do tejto marinády naložíme bravčový bôčik a necháme minimálne dve hodiny marinovať.
Bôčik opekáme na grile na strednom plameni do prepečenia. Podávame s chrenom Hamé.