Grilovaný bôčik
Suroviny:
- 1,3 kg bravčového bôčika (vykosteného)
- 4 lyžičky omáčky teriyaki
- 2 lyžičky olivového oleja
- 1 lyžička mletého sušeného zázvoru
- soľ
- chren Křeník Hamé
- 4 lyžičky medu
- 2 lyžičky tmavej sójovej omáčky
- 3 strúčiky cesnaku
- 0,25 lyžičky kajenského korenia
- koriander
Bravčový bôčik si nakrájame na cca 7 – 10 mm silné plátky. V miske zmiešame med, omáčku Teriyaki, sójovú omáčku, olivový olej, pretlačený cesnak, zázvor, kajenské korenie a podľa chuti dosolíme. Do tejto marinády naložíme bravčový bôčik a necháme minimálne dve hodiny marinovať.
Bôčik opekáme na grile na strednom plameni do prepečenia. Podávame s chrenom Hamé.