Grilované šampiňóny s paradajkami

4 porcie, príprava 30 minút

Suroviny:
4 portobello šampiňóny
400 g cherry paradajok
100 g feta syru
4 PL oleja Raciol s chilli, bazalkou a sušenými paradajkami
soľ
korenie
čerstvé oregano

Postup:
Cherry paradajky nakrájame na drobno a premiešame s feta syrom, ktorý sme ručne nalámali. Ochutíme korením. So soľou opatrne, feta je slaná. Pridáme ochutený olej a dobre premiešame.


Naplníme klobúčiky šampiňónov a dáme zapiecť na gril. Grilujeme približne 20 minút a podávame ozdobené lístkami čerstvého oregana.
 

14. Medovo - horčicová marináda

Suroviny:
125 ml repkového oleja Raciol
125 ml dijonskej horčice
125 ml medu
1 ČL granulovaného cesnaku
2_3 vetvičky čerstvého rozmarínu nakrájaného na jemno

Postup:
V miske zmiešajme všetky suroviny a používame ako marinádu na bravčové alebo  kuracie mäso.


15. Bylinková marináda

Suroviny:
200 ml repkového oleja Raciol
80 ml sójovej omáčky
šťava z ½ citróna
2 PL worchesterovej omáčky
2 PL sušeného oregana
2 PL sušenej bazalky
2 PL sušeného tymianu
1 PL granulovaného cesnaku

Postup:
Všetky suroviny dobre premiešame a použijeme ako marinádu predovšetkým na hovädzie mäso a zeleninu.

Recepty a foto: Palma