Grilované rebierka v slivkovej marináde
Suroviny:
- 1 kg mäsitých bravčových rebierok
- 1 lyžička soli
- Na slivkovú marinádu
- 3 lyžičky Hamé Sladený slivkový lekvár
- 3 lyžičky sójovej omáčky
- 2 lyžičky bieleho vína
- 2 lyžičky oleja
- 1 lyžičky strúhaného zázvoru
- 2 strúčiky pretlačeného cesnaku
- 1 štipka mletých chilli papričiek
Rebierka nakrájajte na menšie kúsky, osoľte, vyskladajte do veľkého hrnca a podlejte vodou tak, aby boli potopené do zhruba 1 – 2 cm tekutiny. Prikryte pokrievkou, priveďte k varu a na miernom ohni duste približne hodinu a pol.
Pripravte si marinádu. Zmiešajte všetky ingrediencie a marinádou poriadne potrite podusené rebierka.
Rozohrejte gril a na mriežke opečte dozlata marinované rebierka. Zhruba 5 minút z každej strany. Podávajte s opečenou bagetou.