Grilované rebierka v slivkovej marináde

Suroviny:

  • 1 kg mäsitých bravčových rebierok
  • 1 lyžička soli
  • Na slivkovú marinádu
  • 3 lyžičky Hamé Sladený slivkový lekvár
  • 3 lyžičky sójovej omáčky
  • 2 lyžičky bieleho vína
  • 2 lyžičky oleja
  • 1 lyžičky strúhaného zázvoru
  • 2 strúčiky pretlačeného cesnaku
  • 1 štipka mletých chilli papričiek


Rebierka nakrájajte na menšie kúsky, osoľte, vyskladajte do veľkého hrnca a podlejte vodou tak, aby boli potopené do zhruba 1 – 2 cm tekutiny. Prikryte pokrievkou, priveďte k varu a na miernom ohni duste približne hodinu a pol.
Pripravte si marinádu. Zmiešajte všetky ingrediencie a marinádou poriadne potrite podusené rebierka.
Rozohrejte gril a na mriežke opečte dozlata marinované rebierka. Zhruba 5 minút z každej strany. Podávajte s opečenou bagetou.