Grilovacie marinády
Najčastejšie používané mäso na grilovanie: kuracie prsia, kuracie krídla, vykostené kuracie stehná, bravčová panenka, bravčové karé, rebierka, hovädzie, mleté mäsá a ryby ...
Jogurtová marináda:
biely jogurt, olej, čertvá bazalka, sójová omáčka, kečup, červená paprika, soľ
Medová marináda:
olej, roztopený med, sójová omáčka, kečup, cesnak, oregano, bazalka, mletá škorica
Horčicová marináda:
horčica (najlepšie hrubozrnná alebo kremžská), olej, sójová a worchesterová omáčka, mleté čierne korenie, soľ, kečup, cesnak, bazalka, červená paprika, kari
Provensálska marináda:
olej, bylinky - oregáno, tymián, majoránka, bazalka, cesnak,soľ
Mäso je najlepšie napácovať večer pred grilovaním. Môže v marináde stáť i niekoľko dní v chlade.
Grilovať môžeme aj niektoré druhy zeleniny a to mladé cukiny, hrubostenné papriky, rajčiny, baklažán, cibuľa, huby... Zeleninu môžeme pokvapkať nasledovnou zálievkou:
olivový olej, ocot balsamico, bazalka, petržlenová vňať, cesnak, kto má rád ostré aj chilli papričku, soľ.