Gaštanové rizoto s kuskusom
Čas prípravy: 30-35 minút
Porcie: 2
Ingrediencie:
• 200 g kuskusu
• 1 polievková lyžica olivového oleja
• 2 šalotky, ošúpané a nakrájané nadrobno
• 60 g Kotányi sušené hríby
• 100 g čerstvého špenátu
• 450 ml zeleninovej polievky
• 5 lyžíc strúhaného parmezánu
• 100 g predvarených gaštanov
• 1 ks Kotányiho mlynček morská soľ
• 1 ks Kotányiho mlynček farebné korenie
• 1 čajové lyžičky granulovaného cesnaku Kotányi
• 2 polievkové lyžice petržlenovej vňate Kotányi
Postup :
1. V prvom kroku si vo veľkom hrnci zohrejeme olivový olej a na miernom ohni dusíme nasekanú šalotku asi 5 minút. Potom trochu zvýšte oheň a pridajte gaštany. Všetko dusíme ďalších 5 minút.
2. Dochutíme soľou, korením a štipkou cesnaku Kotányi. Sušené hríby necháme zmäknúť v teplej vode a necháme 10 minút lúhovať. Po 10 minútach nakrájame na jemné kúsky.
3. Teraz pridajte kuskus a po kúskoch vmiešajte zeleninový vývar. Dolaďte petržlenovou vňaťou od Kotányiho. Varte 10 minút a znova premiešajte. Po 10 minútach by mal byť kuskus hotový.
4. Ak je konzistencia príliš suchá, pridajte ešte trochu zeleninového vývaru. Potom vmiešajte čerstvý špenát a parmezán na krémovú hmotu.
5. Rizoto podávame vo vydlabanej tekvici s extra parmezánom a podľa potreby s trochou hľuzovkového oleja.