Gaštanové latte

Na latte:

• šálka silného horúceho espressa
• 1/2 šálky mandľového, ryžového alebo iného rastlinného mlieka
• 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
• 3 pečené alebo varené jedlé gaštany
• 3 opražené pekanové orechy

Na ozdobenie:

• 1/2 čajovej lyžičky kokosového alebo trstinového cukru, zmiešaného so štipkou škorice
• niekoľko rozdrvených pekanových orechov

Postup:

Horúce espresso, ohriate mlieko a vanilkový extrakt nalejte do mixovacej nádoby. Pridajte 3 varené alebo pečené gaštany a 3 pekanové orechy. Rozmixujte do hladka a nalejte do dvojstenného pohára, ktorý nápoj udrží dlho teplý. Penu ozdobte cukrom so škoricou. Nakoniec posypte zvyšnými rozdrvenými pekanovými orechmi. Latte bude sladšie a chutnejšie, keď použijete karamelizované pekanové orechy.

Zdroj: TESCOMA