-main.jpg)
Frangipane tart s hruškami
Doba prípravy: asi 25 minút
Prísady:
Na cesto:
- 1 balíček mrazeného alebo chladeného lístkového cesta (400 g)
Na náplň:
- 150 g Marcipánu Dr.Oetker
- 2 vajcia
- 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
- 2 PL rumu
- štipka soli
- kôra z jedného chemicky neošetreného citróna
- 3 zrelé hrušky
Na potretie:
- 3 zarovnané PL marhuľového džemu
Ešte potrebujeme:
koláčovú formu (Ø 28 cm)
váľok
štetec alebo pierko
Príprava:
1. Na prípravu cesta vyvaľkáme lístkové cesto (mrazené cesto predtým necháme rozmraziť). Cesto vložíme do vymastenej koláčovej formy, orežeme okraje a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou.
2. Na prípravu náplne nakrájame marcipán na malé kúsky. Elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme marcipán, vajcia, vanilkový cukor, rum, soľ a citrónovú kôru dohladka. Náplň rozotrieme na cesto. Hrušky olúpeme, rozpolíme a zbavíme jadier. Každú polovicu nakrojíme, aby vytvorila vejár, a rozdelíme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 35 minút
3. Na potretie zahrejeme marhuľový džem a povrch ešte teplého koláča potrieme.