FRANCÚZSKO: Kukuričný casserol
Suroviny:
- 2 plechovky lahôdkovej kukurice Znojmia
- 2 vajcia
- štvrť hrnčeka kukuričnej strúhanky
- 1 lyžička práškového cukru
- 2 lyžice zmäknutého masla
- štvrť lyžičky čierneho mletého korenia
- 1,5 hrnčeka strúhaného syru cheddar
- 8 plátkov slaniny
- petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C a menší pekáč vytrieme olejom.
Vo vyššej nádobe zmiešame jednu plechovku zliatej kukurice, vajcia, kukuričnú strúhanku, cukor, maslo a korenie a všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom.
Zmes vylejeme do misky, pridáme druhú plechovku zliatej kukurice, jeden hrnček cheddara a slaninu nakrájanú na kocky. Všetko spolu premiešame a zmes rovnomerne vylejeme do pekáča.
Posypeme zvyšným nastrúhaným cheddarom a dáme piecť zhruba na 30 minút.
Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.