Filet z parmice červenej s divokou špargľou a šafránovou omáčkou
Ingrediencie pre 4 osoby:
- 4 vykostené filety z parmice červenej
- 300 g divokej špargle
- hladkú múky
- Kotányi citrónové korenie
- čerstvo mletú morská soľ a čierne korenie Kotányi z mlynčeka
- Kotányi Olivový olej
- Na omáčku:
- 100 ml rybacieho alebo kuracieho vývaru
- 2 dcl bieleho vína
- 120 ml smotany
- 40 g masla
- citrónovú šťavu
- štipku cukru
- Kotányi šafrán pravý
- čerstvo mletú morská soľ a čierne korenie Kotányi z mlynčeka
Na ozdobenie:
- žeruchu
- kvety kapucínky väčšej
- Kotányi Glacé s príchuťou šafránou
- Kotányi Glacé Classic
Návod na prípravu:
Divokú špargľu varte v slanej vode asi 1-2 minúty, následne vložte do ľadovej vody. Filety prekrojte na polovicu a dochuťte Kotányi citrónovým korením. Obaľte múkou a restujte filety na olivovom oleji z oboch strán. Na prípravu omáčky zredukujte vývar spolu s bielym vínom na polovicu. Pridajte smotanu a trochu citrónovej šťavy, dochuťte soľou, korením, šafránom, štipkou cukru a chvíľu povarte. Pridajte maslo a omáčku napeňte mixérom.
Pred podávaním špargľu polejte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením. Divokú špargľa umiestnite do stredu taniera, na vrch položte filety a polejte šafránovou omáčkou. Ozdobte žeruchou, jedlými kvetmi a Kotányi Glacé s príchuťou šafránu a Glacé Classic.