Filet z parmice červenej s divokou špargľou a šafránovou omáčkou

Ingrediencie pre 4 osoby:

  • 4 vykostené filety z parmice červenej
  • 300 g divokej špargle
  • hladkú múky
  • Kotányi citrónové korenie
  • čerstvo mletú morská soľ a čierne korenie Kotányi z mlynčeka
  • Kotányi Olivový olej
  • Na omáčku:
  • 100 ml rybacieho alebo kuracieho vývaru
  • 2 dcl bieleho vína
  • 120 ml smotany
  • 40 g masla
  • citrónovú šťavu
  • štipku cukru
  • Kotányi šafrán pravý
  • čerstvo mletú morská soľ a čierne korenie Kotányi z mlynčeka

Na ozdobenie:

  • žeruchu
  • kvety kapucínky väčšej
  • Kotányi Glacé s príchuťou šafránou
  • Kotányi Glacé Classic

Návod na prípravu:
Divokú špargľu varte v slanej vode asi 1-2 minúty, následne vložte do ľadovej vody. Filety prekrojte na polovicu a dochuťte Kotányi citrónovým korením. Obaľte múkou a restujte filety na olivovom oleji z oboch strán. Na prípravu omáčky zredukujte vývar spolu s bielym vínom na polovicu. Pridajte smotanu a trochu citrónovej šťavy, dochuťte soľou, korením, šafránom, štipkou cukru a chvíľu povarte. Pridajte maslo a omáčku napeňte mixérom.
Pred podávaním špargľu polejte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením. Divokú špargľa umiestnite do stredu taniera, na vrch položte filety a polejte šafránovou omáčkou. Ozdobte žeruchou, jedlými kvetmi a Kotányi Glacé s príchuťou šafránu a Glacé Classic.