Fazuľová polievka s klobásou
Potrebujeme: Na 4 porcie: 250 g fazule (necháme cez noc napučať), 1-2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice oleja, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 3-4 lyžice paradajkového pretlaku, 1 údená klobása, 1/2 pochúťkovej smotany, mletá paprika, soľ, vegeta, majorán, maslo na zjemnenie, 100 g širokých rezancov. Ako na to: Na rozpálenom oleji opražíme na kocky nakrájanú cibuľu dozlata. Pridáme klobásu nakrájanú na kolieska, pretlačený cesnak, mletú papriku a paradajkový pretlak. Zalejeme vodou a necháme variť. Medzitým dáme zvlášť variť fazuľu. Uvarenú fazuľu vlejeme do hrnca s klobásou. Na rozpálenom oleji opražíme hladkú múku zalejeme vodou, vymiešame precedíme a vlejeme do polievky, pridáme smotanu a dochutíme soľou, vegetou, majoránom a zjemníme maslom. Rezance uvaríme vo vriacej osolenej vode scedíme, premyjeme a podávame do každej porcie zvlášť. Pridal: Natalia Juričkova