Fazuľová polievka biela
Potrebujeme:
300 g fazule
3- 4 zemiaky
bobkový list 2 ks
soľ
celé čierne korenie
1 pochúťkovú smotanu
mlieko
1KL masla
1 PL hladkej múky
1 väčšiu cibuľu
1 PL octu
Postup:
Fazuľu deň vopred namočíme. Na druhý deň ju varíme v tej istej vode. Pridáme bobkové listy celú cibuľu a korenie. Keď je fazuľa takmer mäkká, pridáme očistené a na malé kocky nakrájané zemiaky. V hrnčeku rozhabarkujeme smotanu s múkou, môžeme pridať aj mlieko podľa potreby. Zátrepku vylejeme do polievky, krátko ešte povaríme a okyslíme octom. Na záver necháme v polievke rozpustiť kúsok masla. Polievku solíme až vtedy, keď je fazuľa mäkká!