Fazuľkový šalát s rajčiakmi
Potrebujeme:
150 g fazuľky (môže byť aj sterilizovaná)
2 rajčiaky
2 cibule
50 g sterilizovaných alebo čerstvých šampiňónov
2 vajcia
lyžicu oleja, ocot alebo citrónovú šťavu, worcester, mleté korenie, soľ
Cibuľku očistíme a na jemno nasekáme, sterilizovanú fazuľku a šampiňóny nevaríme (čerstvú fazuľku a šampiňóny krátko povaríme v osolenej vode), scedíme ich, pokrájame na menšie kúsky, zmiešame a zalejeme zálievkou z vody, octu alebo citrónovej šťavy, oleja, soli, mletého korenia a niekoľkých kvapiek worcestra. Všetko dobre premiešame a necháme chvíľku odležať. Pred servírovaním hotový šalát obložíme pokrájanými rajčiakmi a plátkami natvrdo uvarených, olúpaných vajec. Podávame ako ľahkú večeru s bagetou, žemľou alebo celozrnným pečivom.