Fašírky z tofu
Suroviny: tofu
eidam (alebo iný syr na strúhanie)
vajcia
múka hladká
strúhanka (môže byť aj hrubá , ktorá vznikne pri preosievaní doma nastrúhaného sušeného pečiva)
malá cibuľa
cesnak ( kľudne aj 3 veľké strúčiky)
soľ, vegeta, čierne korenie mleté, majoránka,sójová omáčka
trojobal (hl.múka, vajcia, strúhanka), olej
Postup:
Tofu, syr a malú cibuľu nastrúhame do misy, pridáme vajcia, koreniny, prelisovaný cesnak a zahusťujeme múkou a strúhankou. Kľudne môžeme použiť aj ovsené vločky napučané vo vode či mlieku. Masu necháme chvíľu postáť a mokrými rukami formujeme malé fašírky, ktoré obalíme v trojobale a na panvici vysmažíme. Podávame so zeleninovým šalátom, prípadne so zemiakovou kašou, alebo len s kečupom, tatárskou omáčkou, či smotanovo-jogurtovo-cesnakovým dresingom.
Dobrú chuť