Fašírky z hlivy
Potrebujeme:
500 g hlivy ustricovej, 1 -2 cibule, 2 vajcia, mlieko, 2 rožky, korenie, majorán, soľ a 2-4 strúčiky cesnaku.
Postup:
Hlivu očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké krátke pásiky. Cibuľku opražíme na oleji, pridáme hlivu a podusíme. Do vychladnutého pridáme nakrájané rožky namočené v mlieku, okoreníme, osolíme, pridáme vaječné žĺtky, cesnak a podľa potreby zahustíme strúhankou. Všetko spolu dobre premiešame a nakoniec pridáme sneh z bielkov. Formuje fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme na oleji, prípadne na bravčovej masti.
Môj typ: Na vyprážanie preferujem repkový olej alebo olej určený na fritovanie. Prečo používam bravčovú masť? Bravčová masť síce obsahuje nasýtené mastné kyseliny, ale dlhým pečením v nej nevznikajú škodlivé látky.
Viac domácich, jednoduchých a relatívne lacných receptov nájde na stránke:
http://www.1000knih.sk/obchod/kucharky-a-recepty/neviete-co-uvarit-dajte-si-poradit
Autor: Anna Čunderlíková