Farmárska polievka v chlebovom bochníku
Potrebujeme
100 g Pastierskej slaniny Mecom
320 g zemiakov
150 g cibule
90 g kyslej kapusty
60 g čerstvých húb
60 g paradajkového pretlaku
12 g mletej papriky
60 g hladkej múky
50 g tuku
cesnak
soľ
čierne korenie
rasca
majoránka
5 ks chlebových bochníkov
500 g pšeničnej múky
500 g ražnej múky
30 g soli
1 ks droždia
rasca
voda podľa potreby
Postupujeme
Z jemne nakrájanej cibule so slaninou nakrájanou na kocky pripravíme základ a opečieme ich do zlatista, pridáme paradajkový pretlak, restujeme, poprášime paprikou a zalejeme vývarom. Nakrájame kyslú kapustu, zemiaky nakrájame na kocky a vložíme do základu, varíme do zmäknutia. Z múky a tuku pripravíme zápražku, ktorou polievku zahustíme. Nakrájane huby orestujeme na panvici a pridáme do polievky, ktorú dochutíme. Majoránku pridáme až na koniec. Zo surovín si pripravíme chlebové cesto, ktoré rozdelíme na cca 350g kôpky. Z cesta vytvoríme bochníky, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí potrieme vodou a dáme piecť na 180°C do zlatista.
Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.