FAREBNÝ ŠALÁT CAPRESE

4 porcie, príprava 10 minút

Suroviny:

  • 500 g farebných paradajok ( cherry aj klasické)
  • 2 balenia mozarelly
  • 4 PL bazalkového pesta
  • hrsť čerstvej bazalky
  • 4 PL panenského olivového oleja Ocho Delicioso
  • soľ
  • mleté čierne korenie


Postup:
Paradajky umyjeme a osušíme. Väčšie nakrájame na kolieska, cherry paradajky na mesiačiky.
Mozarellu nakrájame na tenké plátky. Ak máte radšej mozzarelové guľky, stačí ich vybrať z nálevu, jemne osušiť a servírovať s paradajkami.
Na tanier striedavo ukladáme paradajky a mozarellu a rovnomerne ich potrieme pestom.
Pred podávaním šalát jemne osolíme a okoreníme, posypeme čerstvou bazalkou a nakoniec pokvapkáme panenským olivovým olejom.