FAREBNÝ ŠALÁT CAPRESE
4 porcie, príprava 10 minút
Suroviny:
- 500 g farebných paradajok ( cherry aj klasické)
- 2 balenia mozarelly
- 4 PL bazalkového pesta
- hrsť čerstvej bazalky
- 4 PL panenského olivového oleja Ocho Delicioso
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
Paradajky umyjeme a osušíme. Väčšie nakrájame na kolieska, cherry paradajky na mesiačiky.
Mozarellu nakrájame na tenké plátky. Ak máte radšej mozzarelové guľky, stačí ich vybrať z nálevu, jemne osušiť a servírovať s paradajkami.
Na tanier striedavo ukladáme paradajky a mozarellu a rovnomerne ich potrieme pestom.
Pred podávaním šalát jemne osolíme a okoreníme, posypeme čerstvou bazalkou a nakoniec pokvapkáme panenským olivovým olejom.