Farebné čokoládové tyčinky
Ako oživiť každú tortu či zákusok? Predsa tyčinkami!
Ingrediencie :
• tabuľka horkej čokolády
• tabuľka bielej čokolády
• zmes trubičiek dr Gerard (smotanové, orechové, arašidové)
• 1/3 kocky masla
• lyžica cviklovej šťavy
• farebné posýpky
• sekané orechy
Postup prípravy :
1. Vo vodných kúpeľoch rozpustite horkú a bielu čokoládu (osobitne!).
2. Do každej hmoty pridajte po polovičke masla a metličkami vymiešajte, aby sa ingrediencie dôkladne spojili.
3. Do rozpustenej bielej čokolády pridajte lyžičku cviklovej šťavy, aby dostala krásnu červenú farbu a hneď po rozpustení prestaňte ohrievať, inak by stvrdla.
4. V pripravených čokoládových hmotách namáčajte trubičky do ½ dĺžky a kým čokoláda stuhne, obsypte ich farebnými posýpkami alebo orieškami.
5. V poháriku nechajte stuhnúť. Dobrú chuť !