Farebné batérie v kúpeľni: Áno či nie?

Ak ste unavení z klasických chrómových batérií, možno ste už zvažovali farebné alternatívy, ktoré sú dnes čoraz populárnejšie. Sú skvelým spôsobom, ako pridať osobitý štýl a oživiť kúpeľňu bez veľkých rekonštrukcií. Ale je to naozaj dobrá voľba?

Farebné batérie, od matných čiernych cez zlaté až po trendy pastelové odtiene, môžu zmeniť vzhľad celej miestnosti. Ľahko sa kombinujú s prírodnými materiálmi, ako je drevo alebo mramor, čo vytvára elegantný a moderný vzhľad. Na druhej strane, môžu byť náročnejšie na údržbu, najmä ak ide o výrazné odtiene, ktoré môžu časom blednúť alebo sa poškriabať. Ako je to teda s ich údržbou a odolnosťou v kúpeľňových podmienkach, kde musia čeliť vlhkosti, teplote a každodennému používaniu?

Čaro kvalitných materiálov

Vďaka inovatívnym PVD (Physical Vapour Deposition) povrchom už farebné batérie nie sú len estetickým výstrelkom, ale aj praktickou voľbou. „PVD povrchy umožnili vznik batérií v najrôznejších farbách, ktoré sú zároveň enormne odolné, či už z hľadiska povrchovej tvrdosti, odolnosti voči korózii, oderu alebo vysokým teplotám. Nehrozí tak, že by sa farba začala rokmi odlupovať alebo by stratila svoju pôvodnú podobu,“ vysvetľuje Iva Šedivá, vedúca marketingovej komunikácie Laufen SK a CZ.

Príkladom sú batérie z radu Kartell by LAUFEN, ktoré  so zlatým lesklým povrchom dokonale doplnia kúpeľne milovníkov luxusu. Ich elegantná línia a farba pôsobia nádherne v kombinácii s bielou alebo tmavou sanitárnou keramikou. Vďaka PVD povrchovej úprave si zlatá farba zachováva svoju krásu aj pri každodennom používaní a vysokých teplotách.

 

 

Ak preferujete moderný, industriálny dizajn, potom je pre vás skvelou voľbou titánovo čierna batéria z kolekcie Pure v matnom prevedení. Vynikne v priestoroch s tmavým kameňom či jeho imitáciou, a takisto môže vytvárať zaujímavý kontrast v bielej kúpeľni. Vďaka PVD technológii si batéria udrží svoju odolnosť a farba zostane neporušená dlhé roky, čo z nej robí nielen štýlový, ale aj praktický doplnok do kúpeľne.

Zdroj foto: freepik,Laufen