Fánky (Update1)
Suroviny: 75 g hladkej múky, 75 g U1 Master Mixu, 10 g prášku do pečiva, 1 PL smotany, 1 žĺtok, 1 menšie vajce, štipka soli, U1 Family Jam-marhuľový alebo slivkový
Príprava: Zo základných surovín si pripravíme cesto, necháme cca 30 min. odležať a následne vyvaľkáme. Narežeme z neho kosoštvorce (cca 10 ks), ktoré v strede nakrojíme tak, aby sme jeden roh mohli prevliecť cez stred. Takto vzniknú srdcovité útvary, ktoré budeme vysmážať do zlatista vo väčšom množstve oleja. Podávame s džemom.
Rady: Používajte kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom, keďže je prirodzenou súčasťou vína. Jeho použitie spôsobuje prirodzené nakypenie cesta bez fosfátov. Kypriaci prášok s vínnym kameňom rozmiešajte v múke a pridajte do cesta. K rozpálenému oleju pridajte i kúsky načistenej mrkvy, ktorá zabráni prepaľovaniu oleja a odstráni z fánok typickú vysmážanú arómu.