Falošná hovädzia sviečková z pleca na hubách

Príprava: 30 minút

Varenie: 45 minút 10

Prísady

    1 kg nepravá hovädzia sviečková z pleca
    1 ks cibuľa
    200 g prerastená slaninka
    2 PL horčice
    1 kg čerstvé alebo mrazené huby /dubáky, šampiňóny/
    2 PL masti /alebo oleja/
    1 čl soľ
    1 čl čierne mleté korenie
    1 kg falošná hovädzia sviečková z pleca
    50 g slanina
    400 g cuketa
    2 stúčiky cesnaku
    100 g strúhaný syr / parmezán, eidam/
    1 PL zmes sušených byliniek
    150 ml smotana na varenie
    soľ
    čierne mleté korenie
    olivový olej

Postup

Z mäsa narežeme rezne, vyklepeme ich, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a potrieme horčicou. Nakrájame si nadrobno cibuľu a slaninku.

Na panvicu dáme bravčovú masť, mäso prudko opečieme z obidvoch strán a vyberieme ho na tanier.

Do tlakového hrnca si prelejeme výpek, na ňom opečieme slaninku, pridáme cibuľu a neskôr huby a osolíme.

Vložíme mäso,dusíme cca 25 minút. Potom mäso opäť vyberieme a šťavu zahustíme trochou hladkej múky. Mäso vrátime do hrnca a podávame s ryžou, knedľou alebo zemiakmi.

 

Zdroj: masodomov.sk