Falošná hovädzia sviečková z pleca na hubách
Príprava: 30 minút
Varenie: 45 minút 10
Prísady
1 kg nepravá hovädzia sviečková z pleca
1 ks cibuľa
200 g prerastená slaninka
2 PL horčice
1 kg čerstvé alebo mrazené huby /dubáky, šampiňóny/
2 PL masti /alebo oleja/
1 čl soľ
1 čl čierne mleté korenie
1 kg falošná hovädzia sviečková z pleca
50 g slanina
400 g cuketa
2 stúčiky cesnaku
100 g strúhaný syr / parmezán, eidam/
1 PL zmes sušených byliniek
150 ml smotana na varenie
soľ
čierne mleté korenie
olivový olej
Postup
Z mäsa narežeme rezne, vyklepeme ich, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a potrieme horčicou. Nakrájame si nadrobno cibuľu a slaninku.
Na panvicu dáme bravčovú masť, mäso prudko opečieme z obidvoch strán a vyberieme ho na tanier.
Do tlakového hrnca si prelejeme výpek, na ňom opečieme slaninku, pridáme cibuľu a neskôr huby a osolíme.
Vložíme mäso,dusíme cca 25 minút. Potom mäso opäť vyberieme a šťavu zahustíme trochou hladkej múky. Mäso vrátime do hrnca a podávame s ryžou, knedľou alebo zemiakmi.
Zdroj: masodomov.sk