Falošná držková polievka z hlivy
Potrebujeme:
250 g hlivy, 3 väčšie cibule, olej, prípadne bravčovú masť, 2 PL hladkej múky, 5 strúčikov cesnaku, 1 ČL sladkej mletej papriky, rascu, mleté čierne korenie, majoránku a soľ.
Postup:
Hlivu očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké pásiky. Medzitým si na oleji alebo na bravčovej masti opražíme cibuľu, pridáme hlivu, ochutíme korením, paprikou, pridáme rascu, krátko podusíme, zaprášime múkou, podlejeme vodou ( 1 – 1,5 l). Varíme až kým nie je hliva mäkká, podľa chuti osolíme. Nakoniec pridáme roztretý cesnak a pomrvený majorán.
Môj tip: ak máte radi hustejšiu polievku môžeme ju zahustiť zápražkou, prípadne počas varenia nastrúhať 1 väčší zemiak a nechať rozvariť. Túto polievku ocenia najmä ľudia, ktorý „nemusia“ pravé držky.
Viac domácich, jednoduchých a relatívne lacných receptov nájde na stránke:
http://www.1000knih.sk/obchod/kucharky-a-recepty/neviete-co-uvarit-dajte-si-poradit
Autor: Anna Čunderlíková