Eisenbahner koláčiky
Pre 6 osôb potrebujete:
Cesto:
- 200 g hladkej múky
- 150 g masla
- 70 g práškového cukru
- 1 žĺtok
- 2 g Kotányi Morskej soli
- 10 g Kotányi Perníčky
Plnka:
- 150 g marcipánu
- 20 g práškového cukru
- 20 g masla
- 1 bielok
- 5 g zmes na jablkový závin
- 400 g ríbezľového džemu
Postup:
Pripravte si cesto. Zmiešajte múku, maslo, práškový cukor, žĺtok, soľ a zmes na perníčky. Vytvorte cesto jemnej konzistencie, ktoré vložte do chladničky na 1 hodinu.
Vyberte cesto a vyváľajte ho na tenkú hrúbku. Cesto nakrájajte na pásy široké 3 cm a uložte na papier na pečenie.
Pečte asi 10 minút na 180 °C do zlatista pri zapnutom odvetrávaní rúry.
Plnku pripravte rozpustením masla. Zmiešajte marcipán s práškovým cukrom, zmesou na jablkový závin, rozpusteným maslom a bielkom do hladkej zmesi.
Zmesou naplňte cukrárske vrecko na zdobenie s hviezdicovou násadou. Zmes naneste pozdĺžne na pripravené cesto. Nechajte zaschnúť asi hodinu a následne vložte do rúry na 4 minúty pri teplote 220 °C.
Ríbezľový džem rozmiešajte a naplňte cukrárske vrecko. Naneste džem na pásy vedľa marcipánovej vrstvy. Pásy nakrájajte na 3 cm dlhé kúsky.
TIP: z 1 kg cesta je možné vyrobiť asi 60 koláčikov.