Džem z čiernej bazy s jablkami

Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml
Doba prípravy: asi 30 minút

Prísady:
500 g očistenej čiernej bazy
500 g jabĺk (olúpaných a nakrájaných na kúsky)
1 celá škorica
1 zarovnaná KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker
1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2 : 1 Dr.Oetker

Príprava:
1. Na prípravu džemu vložíme čiernu bazu a jablká do väčšieho hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme škoricu, kyselinu citrónovú, želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2. Odoberieme škoricu, prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzatvoríme viečkom, poháre otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
 
TIP: Ak chceme, aby bol džem jemný a bez kôstok, po rozmixovaní ho prepasírujeme cez sitko.