Držky na taliansky spôsob
Príprava: 30 minút Varenie: 120 minút 334
Prísady
1 kg hovädzích držiek
150 g bielej fazule
1 väčšia cibuľa
1 mrkva
1 zeler
maslo
2 PL olivového oleja
500 g lúpaných a nakrájaných paradajok
5 bobkových listov
soľ
mleté čierne korenie
vývar podľa potreby
strúhaný tvrdý syr na posypanie
Postup
Fazuľu cez noc namočíme. Očistenú a pokrájanú cibuľku, mrkvu a zeler podusíme na masle, pridáme olivový olej, držky, bobkový list a dusíme prikryté asi pol hodinu.
Podľa potreby podlejeme vývarom. Medzitým do mäkka uvaríme fazuľku, precedíme a pridáme k držkám. Spolu povaríme 15 až 20 minút.
Pred podávaním posypeme strúhaným syrom.
https://www.masodomov.sk/recept/ohnive-drzky