Držky na taliansky spôsob


Príprava: 30 minút Varenie: 120 minút 334

Prísady

    1 kg hovädzích držiek
    150 g bielej fazule
    1 väčšia cibuľa
    1 mrkva
    1 zeler
    maslo
    2 PL olivového oleja
    500 g lúpaných a nakrájaných paradajok
    5 bobkových listov
    soľ
    mleté čierne korenie
    vývar podľa potreby
    strúhaný tvrdý syr na posypanie

Postup

Fazuľu cez noc namočíme. Očistenú a pokrájanú cibuľku, mrkvu a zeler podusíme na masle, pridáme olivový olej, držky, bobkový list a dusíme prikryté asi pol hodinu.

Podľa potreby podlejeme vývarom. Medzitým do mäkka uvaríme fazuľku, precedíme a pridáme k držkám. Spolu povaríme 15 až 20 minút.

Pred podávaním posypeme strúhaným syrom.

https://www.masodomov.sk/recept/ohnive-drzky