Drevorubačský steak

Potrebujeme:
600 g sviečkovice,
300 g šampiňónov,
cibuľu,
0,5 dl bieleho vína,
šľahačku,
soľ,
mleté čierne korenie,
kari korenie,
muškátový orech,
mletú sladkú papriku,
olej,
prírodnú šťavu,
petržlenovú vňať,
pol lyžice broskyňovej vodky.
 
Sviečkovicu nakrájame na 150 g rezne. Mierne naklepeme. Koreniny spolu zmiešame a posypeme nimi sviečkovicu. Mäso potrieme olejom a dáme na rošt alebo gril. Z každej sírany opekáme 4 minúty. Medzitým si pripravíme omáčku. Na oleji si speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a podusíme. Pridáme trochu broskyňovej vodky, víno, šľahačku a varíme do zhustnutia. Opečené mäso uložíme na taniere, polejeme troškou prírodnej šťavy na mäso a pridáme šampiňónovú omáčku. Podávame so studenou oblohou a hranolkami.