Doplňte si pitný režim zeleninovými šťavami!
Patríte medzi tých, ktorí pomalými krôčikmi robia vo svojom živote zmeny, ktorých cieľom je dosiahnutie zdravého životného štýlu? V snahe udržať si zdravie a vitalitu začínate pravidelne športovať, zdravo jesť, dostatočne dlho spať a dbať na pitný režim.
Pitný režim je o pravidelnom dopĺňaní vhodných tekutín. Ideálnou zložkou hydratácie tela sú aj zeleninové šťavy.
Chcete vedieť, prečo sú zeleninové šťavy skvelé?
Zelenina v surovom stave je vitamínovou a minerálovou bombou, ktorá obsahuje minimum kalórií, a pri správnej príprave aj dokonale chutí. Určite vám napriek závratne rýchlemu životnému tempu neušla skutočnosť, že denne je potrebné zjesť aspoň 6 až 8 porcií ovocia a zeleniny denne. Splniť uvedené odporúčanie je oveľa jednoduchšie, ak sa vrhnete na pitie doma vyrobených zeleninových štiav.
Zeleninové šťavy sú prostriedkom riešenia mnohých zdravotných problémov. Stačí, ak si nakombinujete zeleninu podľa toho, aký zdravotný problém potrebujete vyriešiť. Kombinovaním zeleniny dosiahnete navyše malý bonus. Rôznorodá zelenina zabezpečí originálne chute, ktoré sa vám pri každodennej konzumácii neprejedia. Navyše, živiny z odšťavenej zeleniny sa do tela lepšie absorbujú ako pri jedení kusovej zeleniny.
Dôležité informácie o zeleninových šťavách pre každého
Príprava zeleninových štiav vyžaduje kvalitný odšťavovač. Ak investujete do kvality, získate pomocníka, ktorý vám bude slúžiť dlhé roky.
Kvalita zeleninovej šťavy závisí od použitých ingrediencií. Ideálne je, ak zeleninu získavate z vlastných zdrojov, teda zo záhrady. Pomerne kvalitné produkty sa dajú nájsť na niektorých tržniciach. Ak ste odkázaní na supermarket, vyberajte slovenské produkty a zeleninu pred použitím dôkladne opláchnite. Šťavu pripravujte bezprostredne pred konzumáciou.
Zeleninové šťavy sú vhodné ako doplnok pitného režimu. Odporúčajú sa pre očistné kúry. Nepredstavujú však náhradu kvalitného jedla, pretože neobsahujú dve dôležité zložky plnohodnotného jedla – bielkoviny a tuky. Napriek tomu môžete výživovú hodnotu štiav zvýšiť pridaním rybieho alebo ľanového oleja.
MIMI
Obrázok: freedigitalphotos.net, happykanppy