DOPAMINE DRESSING

Farby hrajú kľúčovú úlohu v našom každodennom živote – okrem našich chuťových pohárikov ovplyvňujú aj naše emócie či rozhodnutia. Dokonca, dokážu ovplyvniť už aj naše prvé dojmy, či už ide o jedlo alebo módu!

Skutočne. Všetko to začína už pri prvom pohľade. Predstavte si misku plnú farbených cukríkov. Ešte skôr než ich ochutnáte presne viete aké chute vás čakajú. Zelené a žlté osviežia, modré evokujú exotiku a ružové sú úžasne sladké. Cukríkové farby sú skrátka neodolateľné. Vyvolávajú v nás radostnú atmosféru podobne ako slnečný letný deň.

Cukríkové farby sú podstatou trendu „dopamine dressing“. Dopamín sa označuje za hormón šťastia, preto ide v móde o súhru medzi farbami a našimi náladami. Je to myšlienka, že to čo nosíme dokáže ovplyvniť našu náladu. Tento módny fenomén presahuje estetiku – nie je len o tom, aby ste dobre vyzerali, ale najmä o tom, aby vám zlepšil deň. Spája psychológiu a módu a vytvára symfóniu farieb, vzorov a textúr, ktorá vás rozveselí. A o to predsa – A NIELEN - v lete ide, aby sme sa cítili dobre, no nie?

Jednou z farieb, ktorá v nás zaručene vyvoláva pocit šťastia, je ružová. Každý z nás si pamätá na ten pocit radosti, keď sme ako malí kráčali po jarmoku a zbadali veľký ružový chumáč cukrovej vaty. Alebo keď sme sa s najlepšou priateľkou delili o plátok ružovej žuvačky! Je to farba, ktorá v nás vyvoláva detskú radosť, nostalgiu a pocit bezpečia. Preto sa cítime príjemne, aj keď ju nosíme, alebo keď ju vidíme niekoho nosiť.

Ružová farba sa môže nosiť monochromaticky, čím vytvoríte neodolateľný „Barbiecore look“. Ak máte náladu na niečo pestrejšie, skombinujte ju so sýtou oranžovou alebo žiarovou fialovou.  Ružovými doplnkami môžete rozveseliť outfit v neutrálnych farbách, ako sú čierna, biela či hnedá. Nebojte sa experimentovať a oslaďte si leto.

A nielen leto! Nechajte sa unášať energiou farieb a skúste zo šatníka vytiahnuť zakaždým kombinácie, ktoré ste si do teraz netrúfli nosiť. Hrajte sa s farbami, a tým zvýraznite svoju jedinečnú osobnosť. Nezabúdajte na to, že móda je predovšetkým o tom, aby sme sa cítili skvelo! Nechajte farby, aby vás viedli k tomu najlepšiemu vášmu ja.

Tip na záver: Ak ste práve dostali chuť na nákupy, máte jedinečnú šancu vychytať - aj vďaka obľúbeným zľavám a sezónnym výpredajom - skvelé kúsky za výhodné ceny. My sme tieto  inšpirácie našli u obľúbeného predajcu DEICHMANN.

 

Zdroj foto: Deichmann