Domáci zemiakový chlieb

Domáci chlebík je veľmi výživný a keď si ho upečiete sama, chutí o to lepšie a máte z toho aj dobrý pocit. Na trhu sú dostať rôzne práškové zmesy, ktoré sa zarábajú s vodou, my Vám však prinášame recept, ktorý neobsahuje žiadne umelé zmesy, je z pravých ingrediencií a jeho cenu sme vykalkulovali aj s energiami na cca 50 centov.

 

 

 

 

 

 

Potrebujeme:

 

1 kg múka polohrubá

600 ml vody

kvasnice

1 vajce

250 g zemiakov

trochu soli a cukru

kmín, slnečnicové semeno

 

Postup:

 

Večer si zarobíme kvások z 200 ml vody, do ktorej pridáme kvasnice, soľ cukor, uvarené zemiaky. Necháme pracovať v hrnčeku celú noc.

 

Na druhý deň preosejeme múku, pridáme vajce, zvyšnú vodu 400 ml a kvások. Premiesime a pridáme kmín a slnečnicové semená. Nacháme v nádobe kysnúť. Po čase prehnietime a zase necháme kysnúť. Keď je cesto správne nakysnuté, vytvarujeme bochník a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme asi hodinu, občas potrieme vodou, asi každých 20 minút. Hotový produkt je chutný domáci zemiakový chlieb. Dobrú chuť!