Domáci mandľový likér

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 25 minút
Vystačí na: 3 fľaše a 500 ml

Prísady:

1 balíček Pudingu Originál s mandľovou príchuťou Dr.Oetker
700 ml polotučného mlieka
30 g cukru
2 plechovky Salka karamel
250 ml rumu
1 KL Arómy mandľovej Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
elektrický ručný šľahač

1. Na prípravu likéru uvaríme puding podľa návodu na obale, ale so 700 ml mlieka a 30 g cukru. Redší puding necháme za občasného miešania vychladnúť.

2. Do vychladnutého pudingu pridáme karamelové salko a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka. Prilejeme rum a arómu a na najnižšom stupni šľaháme asi 1 minútu.

3. Hotový likér prelejeme do sklených fliaš a uchovávame v chladničke.

TIP:
Likér je výborný do kávy alebo na poliatie zmrzlinových pohárov.