Dolky z ovsených vločiek

 Potrebujeme:

½ kg bieleho jogurtu
250‒300 ml hladkej (alebo celozrnnej jemne mletej múky)
250‒300 ml ovsených vločiek
1 KL kypriaceho prášku
2 vajcia
2 KL olivového oleja
štipka soli

olej na pečenie
čučoriedkový džem
mäkký tvaroh
med
mletá škorica
 
Postup:
Biely jogurt zmiešame s múkou, vločkami, kypriacim práškom, celými vajcami, soľou a olejom. Cesto necháme aspoň 1/2 hodinu odstáť. Až potom upravíme konzistenciu cesta buď vodou, nebo jogurtom, nebo naopak prisypeme trochu múky. Cesto má mať hustejšiu ale liatu konzistenciu.

Lievance pečieme na rozpálenej dolkárni vytretej maslom alebo olejom.

Lievance plníme džemom. Ozdobiť môžeme tvarohom, medom a škoricou.