Dobré rady do kuchyne

* Ak nechcete, aby bolo tmavé cesto na mramorovú bábovku suché, pridajte do neho namiesto kakaa orieškovú nátierku, napríklad Nutelu.

* Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie, ak ho zalejete horúcim mliekom.

* Ak si cesto na palacinky prelejete do džbánu, môžete ho priamo nalievať na panvicu.

* Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko, budú chutnejšie.

* Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto múky 100 g ovsených vločiek.

* Na pudingu nezostane po uvarení hrubá koža, ak ešte na horúci nasypete práškový cukor. Pri chladnutí zostane povrch mäkký a krémový.

* Koláče alebo syr uložíme do vzduchotesnej nádoby s niekoľkými kockami cukru. Ostanú čerstvé a nesplesnivejú.

* Pri pečení torty, zákuskov, či koláčov musia mať suroviny ako múka, mlieko, tuk rovnakú teplotu.

* Aby ovocie pri pečení ovocného koláča nekleslo na spodok cesta, obaľte ho v hladkej múke, potom uložte na cesto.

* Ak sa vám nedá cesto dobre vyváľať, vložte ho medzi dve fólie, rozvaľkajte, fólie odstráňte a cesto položte na plech.