Dobré rady do kuchyne
* Ak nechcete, aby bolo tmavé cesto na mramorovú bábovku suché, pridajte do neho namiesto kakaa orieškovú nátierku, napríklad Nutelu.
* Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie, ak ho zalejete horúcim mliekom.
* Ak si cesto na palacinky prelejete do džbánu, môžete ho priamo nalievať na panvicu.
* Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko, budú chutnejšie.
* Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto múky 100 g ovsených vločiek.
* Na pudingu nezostane po uvarení hrubá koža, ak ešte na horúci nasypete práškový cukor. Pri chladnutí zostane povrch mäkký a krémový.
* Koláče alebo syr uložíme do vzduchotesnej nádoby s niekoľkými kockami cukru. Ostanú čerstvé a nesplesnivejú.
* Pri pečení torty, zákuskov, či koláčov musia mať suroviny ako múka, mlieko, tuk rovnakú teplotu.
* Aby ovocie pri pečení ovocného koláča nekleslo na spodok cesta, obaľte ho v hladkej múke, potom uložte na cesto.
* Ak sa vám nedá cesto dobre vyváľať, vložte ho medzi dve fólie, rozvaľkajte, fólie odstráňte a cesto položte na plech.