DOBRÁ RADA NAD ZLATO

 

Jablková štrúdľa

čerstvé šťavnaté jablká nepustia pri pečení štrúdle príliš veľa vody, keď ich nastrúhané na cesto ešte posypeme trochou strúhanky s práškovým cukrom.
Strúhanka vodu vypije a cesto zostane chrumkavé a krehké.

Super guláš

Keď pri spracúvaní pretlaku odstraňujete šupky z paradajok, nevyhoďte ich.
Môžete ich vynikajúco zužitkovať pri varení hovädzej polievky alebo pikantného gulášu.
Červené šupky dodajú polievkam peknú farbu.
 
Bez hrudiek

Zahusťujete polievky alebo omáčky zátrepkou?
Ak múku ešte pred pridaním do jedla zmiešate so štipkou soli, zabránite vytváraniu hrudiek v pokrmoch.
Ak vaše deti neobľubujú v krupicovej kaši stvrdnuté hrudky krupice, zmiešajte všetky prísady- mlieko, krupicu i cukor ešte pred varením a až potom postavte hrniec na sporák. Mlieko vám pri zohrievaní alebo varení neprihorí, ak v ňom pred uvedením do varu rozpustíte kocku cukru.