Dobrá rada nad zlato!

 

Zbavte mäso svojho pachu
Hovädzina, baranina, divina a ryby budú chutnejšie, ak ich pred tepelnou úpravou vložíte na niekoľko hodín do kyslého mlieka. Mlieko nemusíme vylievať, ale ho použite na podlievanie mäsa pri pečení, prípadne rozmixovať do omáčky.
 
Domácnosť
Dlhší čas nepoužívané zaváracie poháre a nádoby z kameniny alebo dreva nadobudnú zatuchnutý zápach. Môžete ho dôkladne a rýchlo odstrániť, keď do pohára vložíte listy zeleru. Zápach bude hneď preč.
 
Sóda bikarbóna a vodovod

Ak sa vám v domácnosti zaniesli odtokové rúry, nemusíte kupovať drahé prípravky, ktoré mastnotu rozpustia. Stačí, ak rúry raz do týždňa prepláchnete vriacou vodou, v ktorej ste rozpustili 2 PL sódy bikarbóny na 1 liter vody.
 

Ako uskladniť víno

Víno uskladnite na chladnom mieste pri teplote, ktorá sa nemení.
Fľaše ukladajte naležato, aby bola korková zátka v kontakte s vínom. Vtedy nevyschne a víno nestratí vôňu.