DJ TYSKER vystúpi na Burning Man 2024 ako prvý Slovák

 David Nemec, známy pod umeleckým menom TYSKER, dvadsaťštyriročný DJ a producent zo Slovenska, dosiahol významný míľnik vo svojej kariére.
TYSKER sa stal historicky prvým Slovákom, ktorý vystúpi na festivale Burning Man v púšti Black Rock v Nevade, USA. Talentovaného umelca vo svojej tvorbe podporí spoločnosť JTI, ktorá je známa svojou angažovanosťou v oblasti podpory talentov v oblasti umenia.
Jedinečný festival Burning man, známy svojou alternatívnou kultúrou, umením a komunitným duchom, priláka ročne viac ako 80 000 návštevníkov z celého sveta. TYSKER začal svoju kariéru ako videoproducent, pričom pracoval pre významné mená ako Tove Lo, Axwell λ Ingrosso a Celeste Buckingham. Jeho vstup do profesionálneho DJingu prišiel len nedávno, no za posledný rok jeho kariéra nabrala na obrátkach. Hral na viacerých veľkých podujatiach, vrátane vystúpení na jednej z najväčších výletných lodí na svete, Costa Toscana, v Barcelone a Ibize. Taktiež uzatváral najväčší festival na Slovensku, Grape, svojím štvornásobne dlhým setom a vypredal svoj značkový event MÚZIÇA s kapacitou 550 ľudí.

TYSKER je známy svojím jedinečným hudobným vkusom, ktorý sa vyznačuje zmesou Melodic a Afro House štýlov, doplnených o zvuky záhadnej a mystickej atmosféry. Táto všestrannosť a schopnosť adaptácie mu umožňuje prispôsobiť sa akémukoľvek priestoru, nálade a situácii, čo často oceňujú jeho fanúšikovia. TYSKER vystúpi na Burning Man 2024 po boku svetových mien ako Shimza, Lee Burridge, Maxi Meraki a ďalší.

„S podporou od spoločnosti JTI sa mi otvárajú nové príležitosti, ktoré ma motivujú a posúvajú ďalej, za čo som veľmi vďačný. Vystúpenie na festivale Burning Man 2024 je pre mňa a slovenskú hudobnú scénu začiatkom vzrušujúcej cesty plnej nových možností,“ povedal Tysker.
Spoločnosť JTI a jej značka Ploom podporuje výrazných slovenských umelcov na slovenskej aj svetovej scéne, čím umožňuje realizovať ich sny. „JTI verí v silu umenia a talentu, a preto s radosťou podporujeme Tyskera v jeho tvorbe. Sme hrdí, že môžeme prispieť k jeho úspechu na
svetovej scéne a veriť, že jeho hudba prinesie radosť mnohým ľuďom,“ povedala Lýdia Valentová zo spoločnosti JTI.
Burning Man je festival, ktorý sa koná v púšti Black Rock v Nevade, USA. Vyznačuje sa svojou alternatívnou kultúrou, umením, sebavyjadrením a komunitným duchom. Festival, ktorý trvá týždeň, sa koná v dočasnom meste, ktoré sa postaví len na tento týždeň a po jeho skončení je
územie dôkladne vyčistené, aby nezostali žiadne stopy po ľudskej prítomnosti. Burning Man je postavený na desiatich princípoch, ako sú radikálne sebavyjadrenie, dekomodifikácia, darovanie, občianska zodpovednosť, nezanechávanie stôp, participácia a ďalšie. Na festivale sa
nepoužívajú peniaze a účastníci sa spoliehajú na výmenu a darovanie.