Deň detí na hrade Strečno

V nedeľu 2. júna 2024 budeme na hrade Strečno oslavovať. Na tradičnom podujatí Deň detí si okrem sviatku pre všetky malé i veľké deti pripomenieme aj 415. výročie narodenia Žofie Bosniakovej.

Tento rok bude podujatie Deň detí na hrade Strečno spestrené aktivitami spojenými so známou rozprávkou. „Návštevníkov čaká cesta hradom inšpirovaná rozprávkou Sedem zhavranených bratov. Deti sa tak stanú súčasťou príbehu a prostredníctvom rôznych úloh budú pomáhať Bohdanke zachrániť svojich zakliatych bratov. Stretnú sa s bylinkárkou, princom, vyskúšajú si svoju zručnosť, kreativitu aj vytrvalosť,“ približuje kultúrna manažérka Sabina Pavlíková.

Po dobrodružnej ceste hradom sa môžu všetci tešiť na veselicu, ktorá bude prebiehať na hlavnom nádvorí. Chýbať nebudú šermiarske a tanečné vystúpenia v podaní skupiny historického šermu Wagus, vystúpi tiež Divadlo na predmestí s predstavením Danka a Janka a svoju šikovnosť ukážu aj Sokoliari sv. Bavona. O ukážku stredovekej kuchyne sa postará Cech Terra de Selinan.

Hrad bude otvorený od 9.00 do 17.00, základné vstupné je 10 € a zľavnené 5 €. V stredovekej dedine Paseka si návštevníci môžu kúpiť rôzne remeselné výrobky.

 

 

Zdroj foto: www.pmza.sk