Dajte pokožke olej, za ktorý sa vám poďakuje

Esenciálne oleje z ruže a santalového dreva pomáhajú podráždenej a suchej pokožke. Upokojujúcimi účinkami na citlivú pleť disponuje harmanček. Šalvia má zasa schopnosť zastaviť starnutie. Viete, ktorý olej prospeje vašej pokožke?

Argánový olej je pokladom medzi olejmi

Argánový olej je bohatý na významný antioxidant, vitamín E. Olej je vhodný pre pokožku, kde sú viditeľné jazvy po akné. Je bojovníkom proti striám, ktoré vznikli v tehotenstve. Má významné hydratačné účinky, preto prospeje aj starnúcej pleti.

Kokosový olej nielen ako prísada do šalátov
Máte značne vysušenú pokožku na tvári a rukách? Neviete si poradiť s popraskanými perami? Potom by vo vašej domácej kozmetike nemal chýbať kokosový olej, ktorý pleť dôkladne hydratuje a zbavuje začervenania. Raz za čas doprajte tento olej aj vlasom, poďakujú sa vám zdravým leskom a hebkosťou.

Esenciálny olej z granátového jablka proti vráskam
Granátové jablko je plné antioxidantov, ktoré chránia pleť pred voľnými radikálmi. Esenciálny olej z tohto ovocia neupcháva póry a pomáha pleti zbaviť sa vrások. Disponuje schopnosťou pleť rozjasniť, preto je vhodný pre mdlú a unavenú pleť.

Neobyčajné účinky panenského olivového oleja
Olivový olej je prvá pomoc pri suchej pokožke. Pri pravidelnom používaní pomáha s odstraňovaním strií. Po kúpeli naneste olej do vlhkej pokožky a čakajte kým dokonale vsiakne.

Omamná vôňa levanduľového oleja pleť upokojí
Kúzlo Provensálska vnesie do vašej kúpeľne voňajúci levanduľový olej. Pokožku hydratuje a upokojuje. Hodí sa aj pre aknóznu pleť, pretože reguluje tvorbu kožného mazu.

Olej z mäty priepornej pokožku regeneruje
Milujete arómu mätového čaju, bez ktorého si neviete predstaviť chvíľky oddychu? Mätový olej disponuje čistiacimi účinkami, preto ho doprajte pleti po odlíčení. Zbaví ju nečistôt, ktoré spôsobujú upchávanie pórov a vyrážky.

Jojobový olej rozjasní pery
Jojobový olej patrí do kategórie ľahkých olejov, ktoré pokožku nezaťažujú a nespôsobujú upchávanie pórov. Má skvelé hydratačné účinky, ak ho zmiešate s argánovým olejom získate perfektný vyživujúci lesk na pery.

MIMI
Obrázok: freedigitalphotos.net, dusky