Cviky na plochý zadok

Ak ste aj vy majiteľkou plochého zadku, iste vás to neteší. Skôr však, ako utratíte polovicu výplaty za kozmetické modelovacie prípravky, vyskúšajte tieto cviky. Základom je vydržať a cvičiť ich aspoň tri mesiace. Ani v tomto prípade sa zázraky za noc neudejú.


Tradičný výpad

O výpadoch sa už popísalo všeličo. Ale stále platí, že dokonale modelujú nielen zadok, ale aj stehná. Ideálne je, ak ich cvičíte pred zrkadlom, pretože pri výpadoch by sme sa nemali predkláňať. Vtedy nám uteká celá váha na prednú nohy a zadok, ktorý by sa mal zapojiť, ostáva v zabudnutí. Môžete si pokojne aj pridať záťaž vo forme činiek, ktoré vezmete do rúk alebo skúsiť výpady do strany, ktoré sú o čosi náročnejšie.

Drepy neodsudzujte
Ak si aj vy myslíte, že drep patrí iba na telesnú výchovu, ste na omyle. Tento cvik dokáže s vaším zadkom zázraky. Ide o prirodzený pohyb, a ten zapája všetky svaly. Ak sa vám zdá, že je to na vás akosi málo, skúste drepovať na pomôcke nazývanej bosu. K drepom sa ešte pridá aj stabilizovanie tela, o to je cvik náročnejší. Podobne ako drepy funguje aj chôdza po schodoch.

Zdvíhajte zadok
Zdvíhanie zadku pozná asi každý. Nadvihovanie panvy sa môže zdať menej náročné, ale opak je pravdou. Ľahnite si na chrbát, ruky sú položené vedľa tela. Kolená pokrčte, chodidlá položte na podložku. S nádychom zdvíhame zadok, ale aj spodnú časť chrbta. V tejto pozícií vydržte pár sekúnd, potom uvoľnite, ale zadok už na zem nepokladajte. Opakujte aspoň 40-krát.

Odhodlajte sa aj k mŕtvemu ťahu
Ak pokladáte aj vy mŕtvy ťah za strašiaka, mali by ste na to čo najskôr zabudnúť a venovať mu dostatok pozornosti. Opäť ním pomôžete nielen zadku, ale aj stehnám. Nohami sa postavte na šírku ramien a v spustených rukách pred telom držte jednu veľkú činku. Na začiatok, kým si osvojíte techniku, sa odporúča iba tyč. Cvik začína predklonom dopredu s rovným chrbtom, tyč alebo činka smeruje dolu, až takmer k chodidlám. Potom sa vráťte do východiskovej polohy. Čím pomalšie budete cvik robiť, tým bude intenzívnejší. Opäť platí, cvičte ho ťahom, nie švihom.


Zadok si vymodelujete aj pri behu či bicyklovaní. Tu je nutné pripraviť sa však na to, že cesta za vysnívaním pozadím bude oveľa dlhšia, ako keď sa zameriate iba na zadnú partiu.

Autor: Andrea Zummerová