Cviklový šalát
Suroviny:
• 6 ks červenej repy
• 4 hrste špenátu
• 2 na kolieska nakrájané rajčiny
• 2 avokáda nakrájané na menšie kúsky
• ½ nadrobno nakrájanej cibule
• 100 g feta syra
• soľ
• čierne korenie
• ½ šálky balzamikového octu
• ½ šálky olivového oleja
• 1 PL dijónskej horčice
Postup:
Najprv očistite cviklu, nakrájajte ju na kolieska a uložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkajte ju olivovým olejom, osoľte a okoreňte. Do misky dajte špenátové lístky, kúsky paradajok, avokáda a cibuľky. Pridajte červenú repu a rozdrobený feta syr. Na záver ochuťte dressingom z balzamikového octu, ½ šálky olivového oleja a dijónskej horčice.