Cvičte v posteli!

Patríte k tým lenivcom, ktorí by si tak radi zacvičili, len fitness centrum je až na samotnom konci sveta a váľanie sa na karimatke nie je vašou šálkou kávy? Máme pre Vás dobrú správu – cvičiť sa dá aj v posteli, a to absolútne serióznymi spôsobmi!

Pri tomto type cvičenia musíte vynaložiť väčšie úsilie na to, aby ste svoje telo spevnili, pretože povrch postele či gauča je mäkký, nestabilný. Aj cvičenie v teplučkej postieľke si vyžaduje pravidelné dýchanie a strečing, teda natiahnutie svalstva pred aj po cvičení.

Na ploché brucho sa odporúča ľahnúť si na chrbát, pokrčiť nohy v kolenách a s predpaženými rukami sa zodvihnúť do úrovne lopatiek. V nadvihnutej polohe zotrvajte niekoľko sekúnd a s výdychom sa vráťte do začiatočnej polohy.

O tom, že v posteli sa častejšie dvíha panva ako na iných miestach, polemizovať netreba. Tento akt nemusí byť apriorne nemorálnym, stačí si ľahnúť na chrbát, pokrčiť nohy, zodvihnúť panvu tak, aby s trupom a stehnami bola v jednej línii. Ak v tejto polohe vydržíte aspoň desať sekúnd a cvik zopakujete minimálne dvadsaťkrát, zistíte, aké zdraviu prospešné dokáže byť smiešne dvíhanie zadočka.

Sexi nôžky pristanú každej peknej minisukni a, samozrejme, ani tohtoročné plážové radovánky sa bez nich nezaobídu. Ľahnite si na bok, dvíhajte nohu vo vystretej polohe a dbajte na to, aby ste mali telo dostatočne spevnené. Po niekoľkých opakovaniach nohy vymeňte.

Tatiana Kovalčinová