Cuketový chlebíček s čokoládovými hoblinkami
Ingrediencie: Jeden a pol šálky bezlepkovej múky, ¼ čajovej lyžičky kypriaceho prášku, ½ lyžičky soli, ¼ lyžičky škorice, ¼ lyžičky muškátového orieška, ½ lyžičky sódy, 2 vajcia, ¾ šálky kokosového cukru alebo 2 lyžice medu, ½ šálky kokosového oleja, 1 čajová lyžička vanilkového extraktu, 1 šálka olúpanej a nastrúhanej cukety, ½ šálky hobliniek z horkej čokolády
Postup: Predhrejte rúru na 175 ° C. Zmiešajte múku, kypriaci prášok, soľ, korenie, sódu a cukor. V oddelenej mise zmiešajte vajcia. Pridajte kokosový olej, vanilku, cuketu a čokoládové guličky. Zmiešajte suché a mokré ingrediencie. Zmes vlejte do formy vymastenej olejom alebo maslom. Pečte 50 minút alebo do dôkladného prepečenia.
Zdroj receptov a fotiek NATURHOUSE http://www.naturhouse.sk.