Cuketová pizza bez múky s hlivou a šampiónmi

Ak už máte dosť mäsa či múky a žiada sa vám niečo zeleninové, s čím nie je veľa roboty, skúste cuketovú pizzu.
   
Na 2-4 porcie pizze potrebujeme:
 

  •     1 väčšia cuketa nastrúhaná nahrubo
  •     3 vajíčka
  •     100 g tvrdého syra
  •     soľ a mleté korenie


Postup:

Dajte vyhriať rúru na 190 stupňov. Jednu väčšiu umytú cuketu nastrúhame nahrubo (potom rukami vytlačíme prebytočnú vodu), pridáme k nej vajíčka, syr nastrúhaný nahrubo – eidam alebo goudu. Potom stačí pridať len soľ a čierne mleté korenie a “cesto na pizzu” je na svete.

Cesto dáme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Mne z toho vyšli dve pizze – väčšia a menšia. Pečieme do zhnednutia na viacerých miestach cca 20-25 minút. Základ je, aby bol spodok pripečený. Občas otvoríme na rúre dvierka, nech para vyjde von. Bude sa to lepšie zapekať. Inak pizza ostane dosť vlhká a nebude sa dať odlepiť z papiera na pečenie.

Pizza plnka:
 

  •     250 g húb (šampiňóny, hliva)
  •     250 g jogurtu gréckeho typu
  •     6 PL nastrúhaného parmezánu
  •     soľ a korenie


Kým sa pečie cuketové cesto, pripravíme si jogurtový základ a nakrájame huby na plátky. Do jogurtu dáme parmezán, soľ a korenie. Tento jogurtový základ dáme na teplú cuketovú pizzu, dáme na to hlivu a šampiňóny a ešte dáme na 5 minút do rúry. Vyberieme, nakrájame a papáme.

Bianka

Zdroj: http://recepty.cvicte.sk/hlavne-jedla/cuketova-pizza-bez-muky-s-hlivou-a-sampionmi