Čokoládový koláč s ovocím
Potrebujeme:
300 g lístkového cesta a na čokoládový krém: 200 g mliečnej čokolády či ľadových gaštanov, 250 ml smotany na šľahanie, čerstvé ovocie a vyšľahanú šľahačku na ozdobu.
Postup:
Z lístkového cesta vyvaľkáme plát, ktorý popicháme vidličkou a dáme piecť na plech pri 220 stupňoch, pečieme asi 15 minút. Medzi tým si pripravíme čokoládový krém. V hrnci vo vodnom kúpeli zohrejem čokoládu so smotanou a po rozpustení odstavíme. Po vychladnutí cesta nalejeme krém na cesto ozdobíme šľahačkou a čerstvým ovocím. Ideálne sú jahody, ríbezle, ale hodia sa aj marhule či broskyne, ktoré pokrájate na malé kúsky a povaríte s cukrom. Koláč môžete poliať aj touto ovocnou polevou.