Čokoládové pralinky

Ingrediencie:

100 g smotany
40 g masla
250 g kvalitnej horkej čokolády
štipka soli
100 g malín
40 g cukru
HARIBO srdiečka
sušené maliny na ozdobu

Postup:

    1. Čerstvé maliny rozohrejte spolu s cukrom na panvici a priveďte do mierneho varu. Nechajte vychladnúť.
    2. Do hrnca nalejte smotanu a nechajte ju mierne prebublať, pridajte maslo a keď sa rozpustí, odstavte.
    3. Horkú čokoládu si nalámte do misy. Prilejte horúcu smotanu a miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí.
    4. Pridajte štipku soli, zmes z malín a premiešajte. Potom zakryte fóliou a nechajte v chladničke stuhnúť.
    5. Po stuhnutí naberajte lyžicou požadované množstvo hmoty a obaľte ňou HARIBO srdiečko, položte na papier na pečenie a nechajte stuhnúť.
    6. Medzitým rozdrvte sušené maliny a po stuhnutí v nich pralinky obaľte a vložte do cukrárskeho košíčka.