Čokoládové pokušenie s jahodami
Vystačí na: 12 porcií
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 35 minút
Prísady:
Na cesto:
180 g hladkej múky
3 zarovnané PL kakaa
100 g cukru
štipka soli
1 žĺtok
125 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na náplň:
3 balíčky Polevy tmavej Dr.Oetker
400 ml smotany na šľahanie
50 g zmäknutého masla
50 g cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
1 vajce
1 bielok
Na ozdobenie:
250 g očistených jahôd
4 zarovnané PL jahodového džemu
Ešte potrebujeme:
formu na muffiny
elektrický ručný šľahač
Príprava:
1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kakaom, cukrom a soľou. Pridáme žĺtok a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na 12 dielov. Z každého dielu vytvoríme koliesko
(Ø asi 10 cm). Kolieska vložíme do vymastenej formy na muffiny, pritlačíme ku dnu a po stenách až po okraj formy. Odložíme do chladničky.
2. Na prípravu náplne nalámeme do kastrólika polevy a prilejeme smotanu. Za stáleho miešania zahrievame (nevaríme), kým sa poleva nerozpustí. Necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom a vanilkovým cukrom dohladka. Postupne zašľaháme vajce a bielok. Do zmesi na najnižšom stupni zašľaháme vychladnutú smotanu s polevou. Náplň nalejeme na cesto až po okraj. Muffiny vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 35 minút
3. Muffiny necháme vo forme vychladnúť.
4. Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky. Muffiny opatrne vyklopíme z formy a na povrch naukladáme plátky jahôd. Džem zahrejeme v kastróliku a pomocou štetca alebo pierka nanesieme na jahody.
Tip: Na slávnostné príležitosti môžeme muffiny ozdobiť šľahačkou.
Luxusné