Čokoládové mafiny
Potrebujeme:
220 g polohrubej múky
100 g páškového cukru
170 ml mlieko
130 ml olej
2 kl prášok do pečiva
2 vajcia
2 pl kakaa
100 g čokoláda na varenie, môže byť aj mliečna
Rúru si predhrejeme na 180°C
Pripravíme si misku, do ktorej nasypeme múku, cukor, kypriaci prášok a kakao. Zamiešame. K tomu pridáme olej, mlieko, vajcia a všetko dobre premiešame. Môžeme použiť aj mixér, aby sme nemali hrudky.
Čokoládu nakrájame na malé kúsky a k cestu pridáme 3/4 z nej.
Formu na mafiny vystelieme košíčami a plníme asi do 2/3, lebo narastie.
Keď sú naplnené posypeme zbytkom čokolády a dáme piecť asi na 30 min.
Recept poslala naša čitateľka Katka Pavlovic z Michaloviec