Čokoládové mafiny

Potrebujeme:

220 g polohrubej múky
100 g páškového cukru
170 ml mlieko
130 ml olej
2 kl prášok do pečiva
2 vajcia
2 pl kakaa
100 g čokoláda na varenie, môže byť aj mliečna


Rúru si predhrejeme na 180°C
Pripravíme si misku, do ktorej nasypeme múku, cukor, kypriaci prášok a kakao. Zamiešame. K tomu pridáme olej, mlieko, vajcia a všetko dobre premiešame. Môžeme použiť aj mixér, aby sme nemali hrudky.
Čokoládu nakrájame na malé kúsky a k cestu pridáme 3/4 z nej.

Formu na mafiny vystelieme košíčami a plníme asi do 2/3, lebo narastie.
Keď sú naplnené posypeme zbytkom čokolády a dáme piecť asi na 30 min.

Recept poslala naša čitateľka Katka Pavlovic z Michaloviec