ČOKOLÁDOVÉ BROWNIE S BROSKYŇAMI (bez múky)
Ingredience:
3 lyžice ghí, 80 g horkej čokolády, 100 g mletých alebo rozmixovaných orechov, 3 bielky, 2 žĺtky, 1-2 lyžice stéviového sladidla PECVA, 2 broskyne, maslo alebo kokosový olej na vymastenie, mleté orechy na vysypanie, strúhaný kokos alebo kúsky čokolády na ozdobu
Postup:
Najskôr si vymažte formu tukom a vysypte mletými orechmi alebo kokosom. Rúru predhrejte na 180 ° C. Broskyne umyte, vyberte kôstku a nakrájajte na mesiačiky. Pripravte vodný kúpeľ, nad ktorým rozpustíte ghí a čokoládu. Po rozpustení odstavte z tepla. Nameľte orechy a primiešajte ich k mierne vychladnutej rozpustenej čokoláde. V jednej mise vyšľahajte žĺtky, pridajte sladidlo alebo kokosový cukor, vyšľahajte do svetlej peny, v druhej mise zase bielky do tuhého snehu. Vyšľahané žĺtky i bielky postupne vmiešajte k čokoládovej zmesi. Cesto vlejte do pripravenej formy. Povrch pokryte mesiačikmi broskyne, posypte kokosom a prípadne kúskami horkej čokolády. Pečte približne tridsať minút.
Zdroj receptov a fotiek NATURHOUSE http://www.naturhouse.sk.