Čokoládová torta so slivkami

Náročnosť: 2 bábovky
Doba prípravy: asi 50 minút
Doba pečenia: asi 30 minút
Vystačí na: asi 16 porcií

Prísady:

Na mrveničkové cesto:
100 g hladkej múky
75 g cukru
1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker
75 g zmäknutého masla alebo margarínu

Na piškótové cesto:
3 vajcia
4 PL vody
150 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
100 g hladkej múky
½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
90 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
2 zarovnané PL preosiateho kakaa
100 ml rumu


Na slivkovú náplň:
slivkový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 385 g)
1 balíček Tortového želé číreho Dr.Oetker
200 ml šťavy z kompótu
1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker

Na šľahačkovú náplň:
400 ml smotany na šľahanie
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
50 g strúhanej horkej čokolády

Na ozdobenie:
1 balíček Fondánu Dr.Oetker
2 zarovnané PL kakaa

Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač


Príprava:

1. Na prípravu mrveničkového cesta v mise zmiešame múku s cukrom, škoricovým cukrom a pridáme maslo alebo margarín. Ručne vypracujeme mrveničku. Nanesieme na dno formy vyloženej papierom na pečenie a pomocou lyžice pritlačíme.
2. Na prípravu piškótového cesta v mise vyšľaháme vajcia s vodou, cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom, škrobom a kakaom a krátko zašľaháme na najnižšom stupni do vaječnej peny. Cesto nanesieme na mrveničkové cesto a rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 30 minút

3. Korpus necháme vychladnúť.
4. Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Želé pripravíme podľa návodu na obale, ale s 200 ml šťavy z kompótu a škoricovým cukrom. Do želé ihneď vmiešame slivky.
5. Korpus uvoľníme z formy a papier na pečenie stiahneme. Korpus raz pozdĺžne rozrežeme. Spodný korpus pokvapkáme polovicou rumu. Nanesieme slivkovú náplň, uhladíme, zakryjeme druhou polovicou korpusu a pokvapkáme zvyšným rumom. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
6. Na prípravu šľahačkovej náplne vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Metličkou opatrne vmiešame čokoládu a nanesieme na vrchný korpus a po stranách torty.
7. Fondán vyvaľkáme na pracovnej doske posypanej práškovým cukrom na plát s priemerom asi 30 cm. Fondán nanesieme na tortu a zľahka pritlačíme. Vzniknuté cípy odstrihneme nožničkami (obr. 1). Tortu pomocou sitka posypeme kakaom a nožom rovnomerne rozotrieme aj po stranách torty.
8. Zo zvyšku fondánu vytvoríme hviezdičky (obr. 2) a tortu ozdobíme.
9. Do podávania odložíme do chladničky.

TIP: Fondán Dr.Oetker môžeme nahradiť Marcipánom Dr.Oetker.